Novosti

11. 04. 2020.

COVID-19: izjava socijalnih partnera u europskom telekom sektoru

(HST) Europski socijalni partneri za telekomunikacijski sektor - UNI Europa ICTS i ETNO , Udruženje europskih telekomunikacijskih mreža - u potpunosti su posvećeni održavanju i podršci europskog društva i gospodarstva tijekom ove globalne pandemije.

Mnogi europski radnici u telekomunikacijskom sektoru na prvom su mjestu zdravstvenog stanja COVID-19. Pružamo vitalnu nacionalnu infrastrukturu koja je okosnica naših zajednica i ključni dio društvenog i ekonomskog tkiva naših zemalja.

 

Naši zaposlenici i naše tvrtke prihvatili su ključnu ulogu koja sektor ima posebno u krizi, npr. zbog sve većeg broja zaposlenika koji rade na daljinu, obrazovnih institucija koje se fokusiraju na internetske alate ili povećane potrebe za povezivanjem u slobodno vrijeme i za zabavu kako bi izolacija bila podnošljiva.

 

 

Očuvanje sigurnosti telekom radnika

 

Zdravlje i sigurnost naših radnika i šire javnosti najvažniji su i, kao socijalni partneri, radimo na tome da osiguramo kontinuiranu razmjenu najboljih praksi kako bismo se suočili sa ovom izazovnom i do sad neviđenom situacijom. Oni uključuju nove načine rada kako bi nastavili nuditi pomoć javnosti, ali umanjili potencijalnu izloženost virusu npr. putem telefona, aplikacija ili interneta u najugroženijim zemljama, umjesto u trgovinama ili drugim fizičkim lokacijama.

 

Kada se od radnika telekomunikacija traži da osobno interveniraju, radimo na tome da im pružimo najbolja moguća rješenja i zaštitu, također radimo s vladama i zdravstvenim tijelima kako bismo implementirali smjernice WHO-a i sačuvali našu najvažniju radnu snagu.

 

 

Podrška zaposlenima i njihovim obiteljima u vremenima COVID-a

 

U tom kontekstu, posebno u najugroženijim zemljama, telekomunikacijske tvrtke nude mogućnost „rada od kuće“ koji je u velikoj mjeri dostupan našim zaposlenicima.

 

Socijalni partneri u sektoru prepoznaju da ovaj novi način rada zahtijeva puno učenja i otvorenost na obje strane, a konstruktivan socijalni dijalog je ključan za postizanje zajedničkih ciljeva u ovom iznenadnom hitnom slučaju.

 

Oba socijalna partnera žele jamčiti najbolju podršku svom zaposleniku, posebno ako ograničenja putovanja ili radni izazovi koji nameće novi teret za obitelji. Iz ovog iskustva naučili smo važne lekcije, a socijalni će partneri nastojati taj novi način rada učiniti dostupnim kako bi maksimizirali pozitivne prednosti okoline, poslovanja i usklađenja privatnog i poslovnog života, koje smo naučili u ovim hitnim slučajevima.

 

Slično tome, pozivamo vlade i institucije EU-a da nastave raditi na potrebi za održavanjem plaća i zaposlenosti u tom sektoru, s obzirom na veliki broj osoblja i kontakata koji su nužni za podršku lanca vrijednosti telekomunikacija u Europi.

 

Kolektivno pregovaranje pruža istovremeno i inkluzivan i prilagodljiv kontekst za donošenje ovih zajedničkih odluka. Nadalje, iskustvo pokazuje da mjere koje su dogovorene zajedno stvaraju više vrijednosti za uspješnu provedbu.

 

Nadalje, podržavamo sve vladine mjere kako bismo osigurali da svi oni koji se nalaze u lancu vrijednosti, uključujući mala i srednja poduzeća i ugovaratelje, mogu održati svoje poslovanje i zaposlenike unatoč zdravstvenoj krizi.

 

 

Važnost telekomunikacijskog sektora

 

Naša tehnologija omogućava radnicima iz sektora i javnosti da ostanu kod kuće sigurni. Kriza je samo naglasila koliko je telekomunikacijska infrastruktura u Europi zaista važna, pogotovo što fizička distancija i izolacija kuća postaju sve stvarnija diljem EU, povećavajući promet na postojećim mrežama.

 

Jednako tako, podržavamo svaku inicijativu europskih i nacionalnih vlasti da nastave promicati ulaganja u telekomunikacijske mreže.

Europa mora pokazati odgovornost, solidarnost i učinkovitost u suočavanju s ovom izvanrednom situacijom, štiteći sve svoje pogođene građane, radnike i tvrtke.