Novosti

24. 11. 2006.

DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA BI PLAĆE U IDUĆE TRI GODINE TREBALE PORASTI OD 400 DO 800 KUNA

ZAGREB, 24. studenog 2006. (Hina) - Sporazum koji su sindikati državnih službi potpisali s Vladom o rastu osnovice u iduće tri godine za šest posto godišnje, trebao bi povećati plaće državnih službenika i namještenika kroz tri godine za oko 400 do 800 kuna i više, ovisno o koeficijentu radnog mjesta, priopćio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske.
Dodatan rast plaća bit će omogućen primjenom Zakona o plaćama državnih službenika, kojim će se ponovno uvesti platni razredi i omogućiti individualno, profesionalno i materijalno napredovanje službenika, sukladno ocjeni učinkovitosti rada.

Tako će državni službenici od 1. srpnja 2007. moći računati na valorizaciju osobnog radnog učinka u obliku bržeg ili sporijeg promicanja unutar koeficijenata, odnosno razdjela platnog razreda u koji će biti svrstani kao rukovodeći, viši i niži državni službenici.
Za provedbu Zakona o plaćama državnih službenika osigurana su, po riječima ministra financija Ivana Šukera, dodatna proračunska sredstva u okviru 400 milijuna kuna za novo zapošljavanje i Zakon o plaćama državnih službenika.
Ta bi sredstva trebala omogućiti da se već pri prvom razvrstavanju u platne razrede dodatno poboljša materijalni položaj državnih službenika, kaže se u priopćenju.