Novosti

21. 11. 2005.

Europska unija i mi

Od 21-23. studenog 2005 godine u Pravecu - Bugarska održan je «cross border visit« na temu «Europska unija i mi» u organizaciji Solidarity Centra, a u sklopu «Mreže edukatora rada jugoistočne Europe».

Uz NHS na skup iz Hrvatske pozvani su i SSSH i Matica (jedino se NHS odazvao pozivu), Bugarsku su predstavljali «Potkrepa» i «KNSB», Rumunjsku BNS, CARTEL ALFA, CNSLR-Fratia,

Iz Turske su na skup pozvani predstavnici DISK, TURK-IS, KESK, međutim radi problema sa vizama nisu se uspjeli odazvati pozivu.

Osnovni ciljevi sastanka - razmjena iskustava i razvoj pripremnih materijala za seminare-radionice na temu EU i procesa pridruživanja, ispunjeni su u cijelosti.
Marijan Sokačić, predsjednik Samostalnog sindikata Coca-Cole

Materijali koje smo razvili na temu EU integracija i koji će se koristiti prilikom pripreme za edukacije, mogu se vidjeti i na web stranici mreže (link na dnu stranice) i naravno koristiti.

Iz perspektive NHS-a, a vezano uz otvaranje pregovora o pridruživanju Hrvatske EU, posebno važno i korisno bilo je u neposrednom kontaktu čuti iskustva kolega iz Bugarske i Rumunjske čije zemlje su na samom kraju procesa pridruživanja EU.