Novosti

19. 11. 2018.

Javne službe idu u štrajk: Ne uspije li mirenje, rad će obustaviti obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, kultura i znanost

ŠTRAJK U NAJAVI

Autor: Gabrijela Galić

Ako ono ne uspije, prvi štrajk javne službe, odnosno obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, kultura i znanost održat će 28 studenog. Na koji način će se odvijati štrajk sindikati za sada ne žele iznositi već najavljuju da kreću u " gerilske napade".

(Novilist.hr) Sindikati javnih službi od idućeg tjedna kreću u seriju štrajkova ukoliko u međuvremenu s Vladom u procesu mirenja ne postignu dogovor o rastu osnovice za izračun plaća u idućoj godini.

 

Sindikati traže da im osnovica poraste 5,8 posto, koliko je prosječno u ovoj godini zabilježen rast plaća. No, Vlada im je ponudila svega tri posto, što ocjenjuju sramotnim i ponižavajućim.

 

Štrajk je jutros Vladi najavljen, a očekuje se da bi u narednih pet dana trebala biti održano mirenje.

 

Ako ono ne uspije, prvi štrajk javne službe, odnosno obrazovanje, zdravstvo, socijalna skrb, kultura i znanost održat će 28 studenog. Na koji način će se odvijati štrajk sindikati za sada ne žele iznositi već najavljuju da kreću u "gerilske napade".

 

Idući štrajk bio bi u prvom tjednu prosinca i tako će se iz tjedna u tjedan dizati za bolji položaj javnih službi.