Novosti

24. 04. 2018.

Javni skup upozorenja

NHS – Nezavisni hrvatski sindikati sutra, 25. travnja 2018. godine, organiziraju javni skup upozorenja pod nazivom „Rad do iznemoglosti neće oporaviti mirovinski sustav ili Hrvatska 2030 i neke: mladi u inozemstvu, a preostali rade do iznemoglosti“.

Skup se organizira kako bi se poslalo javno upozorenje zbog najavljenih izmjena u mirovinskom sustavu koje u radniku i umirovljeniku vide samo trošak na kojemu žele uštedjeti, a zbog čega štetu neće trpjeti samo radnici, nego cijelo društvo.

Na te će se izmjene Vlada obvezati u Nacionalnom programu reformi koji treba usvojiti na sjednici 26. travnja i Europskoj komisiji dostaviti do kraja mjeseca travnja 2018. godine.

 

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika NHS-a, Krešimira Severa, bit će moguć i razgovor novinara sa radnicima koji rade na poslovima s beneficiranim stažem, kao i radnicima na nekim drugim poslovima, a koji će ispred sebe imati napisan naziv svojeg radnog mjesta.

 

Hrvatski radnici nisu dugovječni poput školjke oceanskog quahoga, divovske kornjače ili grenlandskog kita pa da im se tako produljuje radni vijek.