Novosti

16. 05. 2017.

Još ništa od plaća, radnici Zvečeva i dalje u štrajku

RAČUN BLOKIRAN

Nastavljen štrajk u Zvečevu koji je započeo u ponedjeljak zbog neisplate plaća za ožujak trećini radnika. Uprava tvrdi da je osigurala novac i da će im plaće uskoro biti isplaćene.

(Dnevnik.hr) Plaće za trećinu radnika Zvečeva još uvijek nisu isplaćene, pa seštrajk u toj požeškoj tvornici nastavlja.

 

U ponedjeljak poslije podneiz Zvečeva je priopćeno da je novac za plaće osiguran, no do ovog trenutka on radnicima nije isplaćen.

 

Svi zaposlenici Zvečeva stupili su u štrajk u ponedjeljak nakon što 69 radnika nije dobilo plaće za ožujak. Nju je primilo 212 radnika, a iz Uprave tvrtke priopćili su da traže rješenje i da su sigurni kako će im plaće biti isplaćene do kraja tjedna.

 

Zvečevo jeu neprekidnoj blokadi od 5. travnjai za razliku od ostalih Agrokorovih dobavljača kojima su računu blokirani također u to vrijeme, Zvečevo iz nje nije uspjelo izaći.

 

"Zvečevo se našlo u financijskim poteškoćama uslijed kojih mu objektivno prijeti financijski slom. Stoga je pokrenut proces ubrzanog financijskog i operativnog restrukturiranja, a Uprava čini sve da omogući normalno poslovanje", poručila je Uprava priopćenjem u ponedjeljak.