Novosti

22. 05. 2020.

Nova ponuda Vlade sindikatima

NSD MUP - Vlada RH je na svojoj sjednici 4. svibnja 2020. godine donijela Odluku o pokretanju postupka pregovora o sklapanju Dodatka Kolektivnog ugovora te Sporazuma o plaćama policijskih službenika.

Nakon te odluke održana su 2 sastanka Pregovaračkih odbora i sindikatima je predložen tekst Dodataka koji je uključivao odricanja od određenih prava te suspenziju povećanja osnovice za obračun plaća.

 

Članove smo o zahtjevima Vlade izvijestili te smo pružili mogućnost svima da se putem on line ankete izjasne o predloženom i sudjeluju u kreiranju konačne odluke. Temeljem rezultata provedene ankete NSD MUP-a je Pregovaračkom odboru Vlade poslao dopis kojim je prijedloge o uskrati određenih prava odbio.

 

Danas, 21. svibnja 2020. godine Vlada je Pregovaračkom odboru sindikata državnih službi iznijela NOVI PRIJEDLOG u kojem nudi:

 

  • isplatu regresa za 2020. godinu u vidu CRO–kartice u iznosu 1.500,00 kuna,
  • nastavak isplate jubilarnih nagrada sukladno odredbi Kolektivnog ugovora,
  • razgovor o božićnici za 2020. godinu na jesen
  • suspenziju povećanja osnovice za izračun plaće državnim službenicima i namještenicima za 2 % od 1. lipnja te 2 % od 1. listopada 2020. godine, ali bi sadašnja osnovica za izračun plaće 5.809,79 kuna od 1. siječnja 2021. godine odmah bila 6.044,51 kn
  • Sporazumom dogovoreno povećanje u osnovnoj plaći za policijske službenike ostaje na snazi i bit će primjenjeno.

 

Vladin prijedlog u pisanom obliku očekujemo do kraja dana, a trebamo se o njemu očitovati do srijede, 27. svibnja 2020. godine. Isto tako očekujemo i pojašnjenja vezana za CRO karticu, posebno o zamišljenom modelu korištenja te ćemo vas o svemu informirati što prije. ZL