Novosti

22. 01. 2015.

Nužan je novi model poslovanja

Globalni gospodarski sustav nije dobar za 6 milijardi ljudi, upozorili su sindikalni lideri na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu. Radnici i njihove obitelji trebaju novi model poslovanja kako bi se zaustavilo uništavanje demokracija i gospodarstava.

Svijetu su potrebni ulaganja i poslovi, izjavila je Sharan Burrow, glavna tajnica Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC).

Masovna nezaposlenost, nepovjerenje u institucije, rastuća nejednakost i ekstremizam globalni su rizici za radnike, poslodavce i lidere. Globalno istraživanje ITUC-a u 14 zemalja pokazalo je kako

-  Samo jedna od dvije osoba vjeruje kako će sljedeća generacija naći dostojan posao

-  78 posto ljudi vjeruje kako gospodarski sustav prije  pogoduje bogatima nego što je pravedan za većinu ljudi

-   62 posto  svjetskog stanovništva želi smanjiti moć korporacija

 

 “To je dvosmjerna ulica – poslodavcima trebaju radnici, a radnici trebaju pravedne poslodavce. U ovom trenutku poslodavci ne ispunjavaju svoj dio tog ugovora. Današnji poslovni model je loše za ljude, loš je za gospodarstvo, loš je za stabilnost i demokraciju”, kazala je Sharan Burrow. “Središnji aspekt uključivog rasta mora biti smanjenje dohodovnih nejednakosti i promjena  udjela plaća u proizvodnji i dohotku”, kazao je John Evans, glavni tajnik Sindikalnog savjetodavnog odbora OECD-a, koji je također i glavni ekonomist ITUC-a. Izgledi za 2015. godinu su loši vezano uz rast i radna mjesta, upozorio je Evans. Pad potražnje i deflacija u Europi ugrožavaju sve više radnih mjesta. Od 1980tih godina, realne  plaće  nisu rasle po istoj stopi kao i proizvodnost, a kao rezultat udio plaća drastično je pao. Globalni udio plaća pao je sa 62 na 54 posto  prema podacima UN-a.

 

“Porast plaća i smanjenje nejednakosti zajedno sa javnim ulaganjima ključni su elementi plana oporavka. Vlade i poslovni lideri imaju u svojim rukama oruđe za uvođenje mjerljivih promjena u životima radnih ljudi. Samo u zemljama G20 moglo bi se otvoriti 33 milijuna radnih mjesta uz koordinirana povećanja i ulaganja u infrastrukturu.

 

“Minimalna plaća koja ljudima omogućuje život, jačanje kolektivnog pregovaranja, zaustavljanje ogromnih plaća direktora i poštivanje načela ILO-a u globalnim lancima dobavljača su akcije koje lideri mogu poduzeti. Ekonomski modeli pokazuju kako bi povećanjem javnih ulaganja i udjela plaća u BDP-u između 1-5 posto gospodarski rast u G20 zemljama mogao porasti do 5.84 posto,” kaže Evans.

 

Plan Davos 2015 za ulaganja i radna mjesta, plaće i socijalnu zaštitu,  koji su pripremili sindikalni lideri, uključuje:

-   promjenu politike ulaganja u stvaranje kvalitetnih radnih mjesta

-   minimalnu plaću, kolektivno pregovaranje, progresivno oporezivanje i socijalnu zaštitu

-   smanjivanje moći korporacija i uklanjanje ropstva

-   klimatsku pravednost i pravedni prijelaz za radnike i njihove zajednice

-   ekonomsko upravljanje koje traži plan smanjivanja duga za zemlje u kojima politika rezanja uništava gospodarstvo

 

Izvor: ITUC