Novosti

12. 07. 2006.

ODBIJENA TUŽBA RADNICE KOJA JE NAKON ŠEST GODINA RADA NA ODREĐENO DOBILA OTKAZ

ZAGREB, 12. srpnja 2006. (Hina) - Ustavni sud odbio je danas, na posljednjoj sjednici uoči godišnjeg odmora, tužbu bivše pomoćne radnice u splitskoj Kliničkoj bolnici koja je smatrala da joj je poslodavac prekršio pravo na rad jer je nije uzeo u stalni radni odnos, nakon višekratnog produljenja ugovora o radu na određeno vrijeme.
U ustavnoj tužbi podnositeljica se žalila na odluke Vrhovnog suda i nižih sudova koji su dali za pravo njezinom poslodavcu, utvrdivši da joj je radni odnos prestao na zakonom predviđen način.
Žena je kao pomoćna radnica na odjelu za tehničke poslove radila od 1994. do kraja 2000. na način da joj je poslodavac višekratno obnavljao ugovor o radu na određeno vrijeme, a potom je dobila otkaz.
Ona, pak, smatra da joj je radni odnos na određeno, zbog svog trajanja, trebao prerasti u radni odnos na neodređeno, no ustavni suci su s jednim glasom protiv (Željko Potočnjak) odbili tužbu.
Pri tom su podržali i stajalište Vrhovnog suda da kršenje odredbi Zakona o radu, po kojoj se ugovor na određeno vrijeme može uzastopno sklapati do najviše tri godine, "ima za posljedicu samo postojanje prekršajne odgovornosti poslodavca, a ne i mijenjanje ugovorenog radnopravnog statusa radnika glede trajanja njegovog radnog odnosa".