Novosti

22. 06. 2020.

Održan 7. Sabor HST-a

NHS - U Zagrebu je 20. lipnja 2020. godine održan 7. Sabor Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST) a na kojemu su sudjelovali zastupnici iz svih podružnica HST-a: A1 Hrvatska, Combis, Ericsson, HT, IN2, Optima Telekom, Transcom i Ostali.

Gosti i zastupnici Sabora mogli su vidjeti slike iz života i rada HST-a, kao i podsjećanje na 30 godina sindikalnog djelovanja u Republici Hrvatskoj. Današnji HST je sindikat koji je izrastao iz Samostalnog sindikata ptt radnika Zagreb i HSPT sindikata pošte i telekomunikacija.

 

Nakon razdvajanja djelatnosti pošte i telekomunikacija HST je od sindikata jedne kompanije, Hrvatskog Telekoma, prerastao u sindikat ICT djelatnosti Hrvatske, na što smo izuzetno ponosni, jer smo pokazali da smo spremni gledati unaprijed, prilagođavati se novim okolnostima i rasti u bolji i kvalitetniji sindikat s ljudima koji su spremni uložiti svoje znanje i entuzijazam u zaštitu prava i interesa radnika.

 

U svojem pozdravnom govoru Krešimir Sever, predsjednik NHS-a, između ostalog je govorio o radnim uvjetima u kojima u ovo vrijeme korona krize rade radnici u Hrvatskoj, pokušaju vlasti da donošenjem posebnog zakona stave van snage pojedine odredbe Zakona o radu i kolektivnih ugovora, o napretku tehnologije, no upozorio je i na potrebu stavljanja čovjeka ispred tehnologije, usklađivanja privatnog i poslovnog života te je zaključno govorio o aktivnostima koje čekaju NHS i sindikate u nadolazećem vremenu.

 

HST je za sindikalni rad i aktivnosti posebno nagradio svoje kolegice i kolege: Bojana Senjanovića,  Marija Kožića, Dražena Košira, Viktora Vaneka,  Željka Piršljina, Ivicu Hunjeka i Suzanu Čepl.  Za iznimne rezultate u organiziranju HST-a i regrutiranju novih članova plaketu su dobili: Slađana Cipovec, Viktor Vaneki i Robert Golubić.

 

Vesna Mamić, novoizabrana predsjednica HST-aVesna Mamić, novoizabrana predsjednica HST-a

Nakon tri mandata na čelu HST-a Juko Cikojević je otišao u zasluženu mirovinu, ali članovi Središnjeg odbora HST-a donijeli su odluku da Juku Cikojevića imenuju počasnim predsjednikom HST-a u zahvalu za predani rad na jačanju i širenju sindikalnog djelovanja te uspješnog vođenja HST-a u tri mandata od 2008. do 2020.godine.

 

U radnom dijelu Sabora zastupnici su izabrali novo rukovodstvo za naredne četiri godine.

 


Za predsjednicu HST-a izabrana je Vesna Mamić.

 

U Nadzorno povjerenstvo izabrani su Slađana Cipovec (HST-HT), Ivica Hunjek (HST-Optima Telekom) i Ivan Vučak (HST-A1 Hrvatska).

 

U Statutarno povjerenstvo izabrani su Ivan Holec (HST-Optima Telekom), Ivanka Kujundžić (HST-HT) i Tomica Lipovšek (HST-A1 Hrvatska).