Novosti

17. 07. 2020.

Održana Skupština Sindikata naftnog gospodarstva

SING - U Ivanić-Gradu je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, 9. srpnja 2020. održana XI. izborna skupština SING-a.

Skupština je održana na terasi Hotela Sport u Ivanić-Gradu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Visoka temperatura nije spriječila zastupnike iz svih dijelova RH da se odazovu pozivu na sjednicu. Po prvi put sjednica je održana bez brojnih tehničkih pomagala, skromno, kako priliči vremenu duboke gospodarske krize u kojem živimo i radimo.

 

U 2020. godini Sindikat naftnog gospodarstva obilježava 30. godina uspješnog rada i djelovanja, no zbog svih izvanrednih okolnosti Glavno povjereništvo SING-a odgodilo je prigodno obilježavanje smatrajući da ono u ovom trenutku ne bi bilo primjereno.

 

Izvještaj o radu Sindikata između dviju sjednica podnijela je J. Pipunić, predsjednica SING-a. Posljednja, izvještajna sjednica Skupštine, održana je u ožujku 2019. godine. U svom izvještaju J. Pipunić je podsjetila na tridesetu obljetnicu SING-a. Istaknula je sve aktivnosti u proteklom razdoblju i zahvalila svim povjerenicima i zaposlenima na njihovu doprinosu i radu za boljitak članova i SING-a.

 

U ime Nadzornog odbora SING-a D. Đureta podnio je izvještaj o stanju imovine i financijskim sredstvima Sindikata naftnog gospodarstva. Inače, Nadzorni odbor SING-a u skladu sa Statutom jednom godišnje podnosi izvještaj Glavnom povjereništvu o izvršenom nadzoru i zakonitosti poslovanja SING-a, a na Skupštini podnosi izvještaj o ukupnom stanju imovine i financijskih sredstava.

 

Oba izvještaja Skupština je jednoglasno prihvatila.

 

 

Nova tijela SING-a

 

Izvještaj Izborne komisije kojim su utvrđeni kandidati za tijela SING-a podnio je T. Gračan. U skladu sa Statutom izborna komisija naložila je javno glasanje. Sve odluke donesene su jednoglasno.

 

Na dužnost predsjednika Skupštine izabran je Goran Milosavljević, povjerenik SING-a iz RNR, za članove Nadzornog odbora izabrani su: Ivanka Mikša (Crosco), Mirjana Đuretić (TIFON), Melita Madžo (JANAF), Vlasta Gabrić (TRS) i Davor Đureta (IPNP).

 

Za članove Statutarnog odbora izabrani su Miroslav Brajenović (RNS), Tomislav Šturlić (IMS), Martina Cunj (CROSCO), Lidija Posinak (RNR) i Ivan Aračić (IMS).

 

Na dužnost predsjednice SING-a u novom petogodišnjem razdoblju ponovno je izabrana J. Pipunić.

 

Mandat svih novoizabranih dužnosnika trajat će pet godina.

 

Održavanjem sjednice Skupštine završen je izborni postupak za 2020. godinu. U 2021. istječu mandati profesionalnim sindikalnim povjerenicima pa će izborni postupak biti nastavljen u ožujku 2021. godine.

 

U svom obraćanju zastupnicima J. Pipunić istaknula je sve izazove s kojima će se SING suočiti u narednom razdoblju u tvrtkama u kojima djeluje i na državnoj razini. Pozvala je na zajedništvo, solidarnost, transparentnost i uključenost svih u sindikalno djelovanje.

 

Zahvaljujemo svim dosadašnjim članovima Statutarnog i Nadzornog odbora te predsjedniku Skupštine V. Donkoviću na obnašanju dužnosti u prethodnom mandatu.

 

Čestitamo svim novoizabranim dužnosnicima i želimo im uspješan rad u narednom razdoblju.