Novosti

14. 06. 2019.

Pravosudna policija prosvjeduje zbog sigurnosti svih djelatnika

Piše: Anamaria Miloš

'Naša sigurnost je ugrožena. Tražimo da se nešto poduzme. Tražimo da ako već nema dovoljan broj policajaca da nam plate prekovremenei konačno da se primi dovoljan broj policajaca'

(m,24sata.hr) 'Ovako više ne ide' je tvrdnja pod kojom je pred zagrebačkim zatvorom u Remetincu, danas u 15:30 sati, održan desetominutni prosvjed pravosudnih policajaca.

 

- Nama je više dosta ovakvog načina rada. Prosvjedujemo isključivo zbog sigurnosti pravosudnih policajaca i svih djelatnika u zatvorskom sustavu. Glavni razlog ovakvog izlaska je nedostatak pravosudnih policajaca - rekao je predsjednik Sindikata pravosudne policije Armin Tatarević i dodao da jedan policajac radi na 150 do 200 zatvorenika.

 

- Radim već 30 godina, ali ovakvo stanje nikad nije bilo. Naša sigurnost je ugrožena. Tražimo da se nešto poduzme. Tražimo da ako već nema dovoljan broj policajaca da nam plate prekovremenei konačno da se primi dovoljan broj policajaca - dodaje Tatarević.

 

Da je sigurnost pravosudnih policajaca ugrožena ističe i sindikalni povjerenik Željko Rajić.

- Konstantno policajci rade sami, bez pomoći kolega, a sukladno ustroju obavezna su dva, ali to nitko ne doživljava i mi smo primorani ovo napraviti. Ovo nije dječji vrtić nego zatvor gdje se nalaze, sami znate, kakvi ljudi - zaključuje Rajić