Novosti

20. 11. 2017.

Predstavnici sindikata koji djeluju u okviru Agrokora na sastanku s potpredsjednicom Vlade RH i ministricom Dalić

(mingo.hr) U petak, 17. studenog 2017. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, na poziv potpredsjednice Vlade, održan je sastanak s predstavnicima sindikata koji djeluju u okviru sustava Agrokor d.d.. Sastanku je prisustvovalo 30-tak predstavnika radnika, izvanredni povjerenik Ante Ramljak i njegovi savjetnici Zvonimir Mršić i Teo Vujčić.

 

Raspravljalo su o aktualnom stanju u Agrokoru i svim njegovim kompanijamate o mjerama koje poduzima izvanredna uprava. Upravo je i pravovaljana informiranost predstavnika i članova sindikata bila glavni cilj ovoga sastanka na kojem su bili predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, Sindikata trgovine Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata te predstavnici Hrvatske udruge radničkih sindikata.

 

Na samom početku potpredsjednica Dalić naglasila je kako je „ Agrokor bio i ostao privatna tvrtka, a tražbine prema kompaniji imaju isključivo samo vjerovnici i oni vode glavnu riječ kako u dosadašnjem procesu tako i u nadolazećem procesu nagodbe“.

 

Na sastanku, koji je trajao gotovo dva sata, izvanredni povjerenik Ramljak koji je i upoznao predstavnike sindikalnih središnjica, a s čijim se sindikalnim povjerenicima u Agrokorovim kompanijama održavaju redoviti kontakti, s tijekom postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je kroz razgovor i konkretna pitanja predstavnika sindikata odgovorio na brojna pitanja radnika.

 

Nakon prezentiranih podataka i rasprave, predstavnici sindikata složili su se da ne postoji bojazan od gubitka radnih mjesta ni u jednoj kompaniji, da se postupak izvanredne uprave odvija dobro i dali punu podršku u daljnjem radu izvanredne uprave.