Novosti

24. 05. 2013.

Regionalna radionica „Pitanje poreznih sustava, neformalne ekonomije i korupcije na zapadnom Balkanu"

NHS - 21. i 22. svibnja 2013. godine u Skopju je u organizaciji Paneuropskog vijeća Međunarodne konfederacije sindikata i uz potporu norveške sindikalne središnjice LO održana radionica nacionalnih stručnjaka iz sindikalnih središnjica iz zemalja Jugoistočne Europe u regionalnom projektu „Pitanje poreznih sustava, neformalne ekonomije i korupcije“.

Na radionici su stručnjaci iz Bugarske predstavili svoja iskustva u borbi protiv korupcije i sive ekonomije, kao i probleme vezane uz iste teme, kao što su nedostatak novca za socijalno osiguranje, a što nadalje uzrokuje smanjivanje socijalnih transfera, a time povećanje siromaštva.

Isto tako bilo je riječi i poreznim sustavima te problemu porezne evazije, potrebe ujednačavanja poreznih sustava država članica te utjecaju poreznih sustava na postojanje sive ekonomije te korupcije.

Zaključno su postavljena pitanja koji su stavovi sindikata po predmetnim pitanjima te koje aktivnosti bi mogle biti korisne za sve te su dogovorene sljedeće aktivnosti nacionalnih stručnjaka.

Na radionici su hrvatske sindikate predstavljali: Katarina Rumora (NHS), Boris Feis (SSSH) i David Jakov Babić (HUS).