Novosti

30. 07. 2006.

SINDIKAT: PULSKI GRADONAČELNIK POVUKAO PRIJEDLOG O SMANJENJU PLAĆA GRADSKIH SLUŽBENIKA

PULA, 29. srpnja 2006. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske priopćio je danas da je pulski gradonačelnik Boris Miletić, nakon razgovora s predstavnicima sindikata, povukao prijedlog o smanjenju plaće gradskih služenika i namještenika za pet posto.
Na jučerašnjem sastanku s predstavnicima sindikata Miletić je opravdavao taj prijedlog činjenicom nedovoljnog punjenja proračuna i moralnom obvezom da gradska uprava krene od sebe, ali je uvažio i postojanje Kolektivnog ugovora, te stajalište sindikalne podružnice da visina plaće, kao stečeno pravo, treba ostati na dosadašnjoj razini.
Tajnik sindikata Siniša Kuhar istaknuo je kako je visina plaće gradskih službenika utvrđena u skladu s financijskim mogućnostima Pule i nije sporna, već je problem u isplati u punom iznosu zbog problema na prihodovnoj strani.
Kuhar je pozdravio spremnost Gradskog poglavarstva da se taj problem premosti kako se plaće ne bi morale smanjivati, te ukazao na potrebu realnog planiranja gradskog proračuna.
Dvije strane složile su se da pregovore o plaćama treba nastaviti tijekom izrade prijedloga proračuna za 2007. godinu i dogovorile novi krug razgovora u rujnu, kaže se u priopćenju.