Novosti

09. 12. 2005.

SINDIKATI NEĆE SUDJELOVATI NA KONFERENCIJI "HRVATSKA PREMA GOSPODARSTVU ZNANJA"

'Hvala, ali ne hvala!', poručile su sindikalne središnjice Vladi na organizaciji konferencije koja to nije

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Sindikalne središnjice neće sudjelovati na Nacionalnoj konferenciji "Hrvatska prema gospodarstvu znanja", koja će se održati u Zagrebu 12. prosinca, priopćio je danas koordinator šest središnjica Krešimir Sever.
Ovako organizirana i sazvana konferencija nema težinu i sadržaj o kojemu smo razgovarali i koji je prije nekoliko mjeseci dogovoren, kaže se u priopćenju.
"Ona nije uvažila niti osnovne primjedbe i prijedloge sindikalne strane i ne nudi niti ozbiljnu raspravu, a kamo li rješenja gorućih problema hrvatskoga društva".
Budući je konferencija poprimila manifestacijsku formu neke vrste tribine, sindikalna strana ne vidi niti jedan razlog zbog kojega bi na toj tribini sudjelovala, stoji u priopćenju.
Nacionalna konferencija "Hrvatska prema gospodarstvu znanja" održat će se u ponedjeljak na Zagrebačkom velesajmu, a na njoj bi uz predsjednike hrvatske Vlade, Republike i Sabora trebali sudjelovati
strani državnici i stručnjaci. (Hina) pp/xmd ymd

HRVATSKA UDRUGA SINDIKATA
MATICA HRVATSKIH SINDIKATA JAVNIH SLUŽBI
NEZAVISNI HRVATSKI SINDIKATI
SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA HRVATSKE
SINDIKAT USLUGA UNI CRO
UDRUGA RADNIČKIH SINDIKATA HRVATSKE

Zagreb, 7. prosinca 2005.

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
n/r predsjednika, gosp. Ive Sanadera

Predmet: Nacionalna konferencija – Hrvatska prema gospodarstvu znanja

Poštovani gospodine Sanader,

želimo Vas izvijestiti kako na Nacionalnoj konferenciji – Hrvatska prema gospodarstvu znanja predstavnici sindikalnih središnjica neće sudjelovati. Naime, ovako organizirana i sazvana Konferencija nema onu težinu i sadržaj o kojemu smo razgovarali i koji je prije nekoliko mjeseci dogovoren. Ona nije uvažila niti osnovne primjedbe i prijedloge sindikalne strane i, na kraju, ona ne nudi niti ozbiljnu raspravu, a kamo li rješenja gorućih problema hrvatskoga društva.
Budući je Konferencija poprimila manifestacijsku formu neke vrste tribine, sindikalna strana ne vidi niti jedan razlog zbog kojega bi na toj tribini sudjelovala.

S poštovanjem


HRVATSKA UDRUGA SINDIKATA
Ozren Matijašević, predsjednik

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA HRVATSKE
Vesna Dejanović, predsjednica

MATICA HRVATSKIH SINDIKATA
JAVNIH SLUŽBI
Zdenka Gizdić, predsjednica

Sindikat usluga UNI-Cro
Stjepan Kolarić, predsjednik

NEZAVISNI HRVATSKI SINDIKATI
Krešimir Sever, predsjednik

UDRUGA RADNIČKIH SINDIKATA HRVATSKE
Boris Kunst, predsjednik