Novosti

23. 06. 2006.

SLUŽBENICI POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE NAJAVLJUJU ŠTRAJK ZBOG NEISPLATE PLAĆA

POŽEGA, , 23. lipnja 2006. (Hina) - Šezdesetak službenika i namještenika Požeško-slavonske županije spremno je štrajkati ako im se za 10-ak dana ne isplate zaostale plaće za travanj i svibanj, najavio je danas na konferenciji za novinare sindikalni povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika RH u Požeško-slavonskoj županiji, Ljuban Čolić.
Također je izvijestio da je poslao pismo premijeru Ivi Sanaderu, te požeškom županu Zdravku Ronku tražeći da oni na zajedničkom sastanku razriješe situaciju u Županiji, čiji je žiroračun blokiran više od dva mjeseca, a zbog čega se ne mogu isplatiti plaće službenicima i namještenicima Županije.
"Sindikat traži od nositelja vlasti na županijskoj i državnoj razini da zajednički pronađu rješenje. Neće nam biti problem otići ni u Zagreb", rekao je sindikalni povjerenik Ljuban Čolić.
No, izrazio je i nadu da do štrajka ipak neće doći, te da će Vlada i čelništvo Požeško-slavonske županije zajedno naći rješenje da se odblokira račun i isplate plaće službenicima i namještenicima Požeško-slavonske županije.
Račun Požeško-slavonske županije blokiran je više od dva mjeseca zbog duga. Tvrdnje sadašnjeg župana Zdravka Ronka da taj dug iznosi 342 milijuna kuna prekjučer je opovrgnuo bivši župan Anto Bagarić, rekavši da je dug 11,7 milijuna kuna.