Novosti

29. 06. 2006.

U T-HT-U POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR, ŠTRAJK OTKAZAN

ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina, T- Portal) - Republički sindikat radnika Hrvatske (RSRH) priopćio je danas da je u T-HT-u d.d. potpisan novi Kolektivni ugovor, čime su prestali razlozi za održavanje štrajka, ranije najavljenog za petak, 30. lipnja.
Novim Kolektivnim ugovorom zadržana su sva postojeća prava radnika T-HT-a i zadovoljni smo iskazanom socijalnom osjetljivošću poslodavca usprkos teškim tržišnim uvjetima u kojima T-HT djeluje, stoji u
priopćenju predsjednika RSRH Jadranka Vehara.
Istodobno, T-HT prioritetno pristupa izradi novog sustava plaća i nagrađivanja.
Potpisom na ovaj Kolektivni ugovor, u kojem se precizira da će određena radnička prava, po uvođenju novog sustava plaća i nagrađivanja prema učinku, biti restrukturirana i preusmjerena da budu poticaj za što kvalitetniji rad, poslodavac i sindikati dogovorili su partnerske odnose i socijalni mir u sljedećem razdoblju.
'Do tada će se zajedničkim naporima stvoriti platforma za osuvremenjivanje sustava plaća i omogućivanje veće fleksibilnosti kako bi kompanija zadržala svoju tržišnu poziciju za sve jače konkurentsko okružje', rekao je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-HT-a prigodom potpisivanja.