Novosti

19. 07. 2006.

VJESNIK: Hoće li mladi dulje čekati na posao?

Ostanu li stari radnici dulje na poslu, mladi će dulje čekati na zaposlenje, smatra Krešimir Sever

ZAGREB - »Sindikati zasigurno neće podržati inicijativu za povećanje dobne granice za odlazak u mirovinu, kada ona dođe na dnevni red, a čini mi se da je neće podržati ni poslodavci. U nekim poslovima sigurno je šteta razmišljati o umirovljenju sa 65 godina, na primjer u znanstvenim zanimanjima, no u drugima, kao što je građevina, ili rad na traci, to je granica nakon koje čovjek doista ne može raditi«, komentira Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) na pitanje kakav je stav sindikata vezano uz najavu da ćemo po završetku prijelaznog razdoblja iz Zakona o mirovinskom osiguranju, tijekom kojega se primjenjuju prijelazni uvjeti za umirovljenje, morati započeti razgovor o povećanju dobne granice za mirovinu.

Posljednji put stručnjaci su je spomenuli na raspravi o budućnosti hrvatskog mirovinskog sustava, a najčešće se spominje mogućnost izjednačavanja žena i muškaraca u dobnoj granici za umirovljenje, ali i mogućnost da se dobna granica za žene poveća na 65, a za muškarce na 67 ili 68 godina.
Sever dodaje kako takvo rješenje, osim što ne odgovara ni sindikatima ni poslodavcima, neće odgovarati ni mladima. »Trenutačno je, naime, veći postotak nezaposlenosti među mlađima od 30 nego među starijima od 50 godina, a ostanu li stari radnici dulje na poslu, mladi će dulje čekati na zaposlenje«, pojašnjava Sever.
Kako i sada postoji mogućnost ostanka na poslu i nakon ispunjenja uvjeta za mirovinu (Zakonom je propisano da radnik može, ne i da mora ići u mirovinu kada stekne određene uvjete), zanimljivo je da u velikim hrvatskim kompanijama kažu kako je takva odluka kod njih - uvijek na radniku. »Do sada u Plivi nismo imali slučaj prestanka ugovora o radu odlukom poslodavca za zaposlenika koji bi navršio 65 godina i najmanje 20 godina staža. Zaposlenici sami odlučuju kada će iskoristiti svoja prava iz mirovinskog osiguranja«, stoji u odgovoru koji smo dobili od Tamare Pečarević Sušanj, direktorice Plivinih Komunikacija. No, unatoč tome, u Plivi nema mnogo zaposlenika starijih od 60 godina.
Slično je i u Podravci, odnosno grupi poduzeća koja obuhvaća Podravku, Belupo i mesnu industriju Danica. U tim je poduzećima trenutačno 17 radnika starijih od 60 godina, od čega je samo jedna žena. »Ta je brojka zapravo jako mala, s obzirom da Grupa Podravka zapošljava više od šest tisuća ljudi«, kaže Alen Kišić, pomoćnik direktora Korporativnih komunikacija. Jedan od mogućih razloga krije se vjerojatno u mogućnosti dokupa mirovine.
U Podravci ističu kako za radnike koji ispunjavaju uvjete za prijevremenu starosnu mirovinu omogućuju dokup mirovine. Pojednostavljeno, riječ je o programu putem kojega se poslodavac rješava viška zaposlenih, tako da radnicima iznos otpremnine uplati za dokup mirovine. Tako će umirovljeni radnik, uz prijevremenu starosnu mirovinu koju isplaćuje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, do kraja života primati i dodatak - Podravkinu mirovinu - kao razliku do pune starosne mirovine.
Sasvim sigurno, takva praksa ponešto govori i o tome kakav je stav tvrtke o mogućnosti da se Zakonom propiše dulji rad. U Plivi, pak, kažu kako pretpostavljaju da su te najave dio procesa pridruživanja EU te da se nadaju da će »prije predlaganja ovakvih izmjena zakonodavac pomno procijeniti njihov utjecaj na hrvatsko tržište rada i društvo u cjelini«.
Marijana Matković