Novosti

15. 05. 2017.

Zvečevu prijeti financijski slom - radnici u štrajku

(HRT) Zvečevu prijeti financijski slom jer je već 40 dana u neprekidnoj blokadi, izvijestili su iz uprave te prehrambene tvrtke. Kako bi se izbjegle neželjene posljedice - uprava je pokrenula ubrzani proces financijskog i operativnog restrukturiranja i čini sve da se poslovanje normalizira.

Kažu da će financijsko restrukturiranje podržati i Vlada u sklopu Projekta Slavonija. Plaću za ožujak dobilo je 212 zaposlenika, dok se za preostalih 69 traži rješenje, a u Upravi su sigurni da će i oni dobiti plaće do kraja tjedna. Zvečevo je također jedan od Agrokorovih dobavljača.

 

Josip Plaskur iz Nezavisnog sindikata Zvečevo kaže kako su jedinstveni isložni te da jedino što traže je posao i da se danas isplati plaća svim zaposlenicima. Tražimo da dođe vlasnik i da nam kaže kakva je budućnost tvrtke. Do 19. ovog mjeseca poslodavac je obećao izići pred radnike, izjavio je Plaskur.

 

Željko Pavičić, predsjednik sindikata PPDIV-a Zvečevo rekao je kako su svi radnici na svojim radnim mjestima ali ne rade. Glavni cilj nam je da tvrtka opstane, istaknuo je Pavičić.