Novosti

21. 09. 2006.

IHAS U POŽEGI: RADIKALNIJI POTEZI KRAJEM MJESECA

Danas su podršku štrajkašima dali i sindikati udruženi u NHS, kao i povjerenici SDLSN iz Požeško-slavonske županije. Na slici: Vinko Jušić iz Nezavisnog sindikata Kutjeva obraća se štrajkašima

POŽEGA, 21. rujna 2006. (Hina) - Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ivica Ihas rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Požegi da se štrajk djelatnika Požeško-slavonske županije nastavlja, a radikalniji se potezi mogu očekivati krajem ovog mjeseca.
Izražavajući žaljenje što su djelatnici Požeško-slavonske županije postali taoci situacije u kojoj su se našli neisplatom plaća, ustvrdio je da za njihov problem nitko osim sindikata ne pokazuje zanimanje.
"Čak i razmišljanje da će se problem Požeško-slavonske županije riješiti na sjednici Sabora 27. rujna za nas znači samo prolongiranje rješavanja problema jer se problem trebao davno prije riješiti. Djelatnici samo žele za svoj rad dobiti plaću kako bi svojim obiteljima osigurali egzistenciju", rekao je Ihas.

Prema njegovim riječima, sadašnji župan Ronko nije se dovoljno angažirao u rješavanju problematike, zbog čega su službenici i namještenici postali taoci situacije.
To je opovrgnuo župan Zdravko Ronko, ističući pritom kako se slaže da je za nastalo stanje kriv poslodavac, to jest Županija.
"Očito je da je mene najlakše proglasiti jedinim, isključivim i dežurnim krivcem za sve. Osnovni krivac je ona vlast koja je do toga dovela, ali i Vlada sa svim svojim resornim ministarstvima i kontrolnim mehanizmima, koja to nije zaustavila", rekao je požeški župan Zdravko Ronko.