Novosti

21. 04. 2020.

Održana telekonferencija s Upravom Hrvatske pošte

http://www.sindikat-hsp.hr - Predsjedništvo Hrvatskog sindikata pošte održalo je u četvrtak 16. travnja, telekonferenciju s Upravom društva HP d.d., koja nas je informirala o aktualnim uvjetima poslovanja Hrvatske pošte za vrijeme trajanja pandemije uzrokovane koronavirusom. Prema informacijama koje smo na toj konferenciji dobili, trenutna zdravstvena i sveopća kriza su doveli do ozbiljnog pada poštanskog prometa, a što se u konačnici odrazilo na ostvarivanje poslovnih prihoda i realizaciju poslovnih planova.

Rečeno je, između ostalog, kako su samo prihodi od preporučenih pošiljaka u padu od oko 50% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, te da je za sada gotovo nemoguće predvidjeti i definirati kakve će posljedice biti za ovu poslovnu godinu. Uprava nas je obavijestila kako je Vlada RH izradila smjernice i obvezala sve državne tvrtke i institucije, pa tako i Upravu Hrvatske pošte, da je dužna izraditi krizni plan poslovanja u novonastalim gospodarskim okolnostima.

 

Uvažavajući sve okolnosti, Poslodavcu smo još jednom naglasili činjenicu kako su radnici Hrvatske pošte na prvoj crti borbe sa pandemijom i da oni, radeći svoj društveno odgovoran posao, svakodnevno dovode u opasnost svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. Samo ova činjenica je više nego dostatan razlog da Hrvatski sindikat pošte kao predstavnik većine zaposlenih u našoj tvrtki, odbije svaku mogućnost smanjivanja materijalnih prava naših radnika koja su propisana važećim Kolektivni ugovorom, bez obzira što takvu soluciju zazivaju mnogi zvani i nezvani, pa i sami predstavnici države kao vlasnika naše tvrtke.