Novosti

28. 05. 2020.

Postignut dogovor između poslodavca i Hrvatskog sindikata pošte


Dogovorena isplata uskrsnice i regresa

NHS - Kolektivnim ugovorom za radnike Hrvatske pošte ugovorena je isplata naknade koja je temeljem čl. 61. Kolektivnog ugovora radnicima Hrvatske pošte trebala biti isplaćena do 31. ožujka 2020.g., no Poslodavac ju je do sada jednostrano odbijao isplatiti.

 

Kako su bili svjesni da uz neisplaćenu uskrsnicu uskoro dolazi vrijeme i za isplatu regresa za godišnji odmor, Hrvatski sindikat pošte (HSP) je s predstavnicima poslodavca posljednjih tjedana vodio intenzivne i mukotrpne razgovore u kojima je iznosio argumente i razloge koji dokazuju da isplata ovih naknada radnicima Hrvatske pošte ne smije i ne može biti uskraćena. HSP je bio spreman ova prava ostvariti pod bilo koju cijenu pa makar na duži, teži i skuplji način. Istovremeno s pregovorima pripremali su se da u slučaju nepostizanja dogovora mogu odmah krenuti s nekoliko tisuća sudskih tužbi.

 

Danas je HSP  svojim članovima poslao poruku sljedećeg sadržaja:

 

… sa zadovoljstvom Vas možemo izvijestiti da smo s Poslodavcem konačno postigli dogovor i da su prihvaćeni svi naši zahtjevi. To znači da će u utorak, 2. lipnja svim radnicima Hrvatske pošte, istovremeno biti isplaćeni i USKRSNICA i REGRES ZAGODIŠNJI ODMOR i to u punim iznosima koji su ugovoreni Kolektivnim ugovorom…

 

Još se jednom pokazalo da su upornost, dobro organiziran i vođen sindikat, umijeće pregovaranja te odgovoran i dosljedan pristup problemu doveli do željenog rezultata.

 

Čestitamo kolegicama i kolegama u Hrvatskom sindikatu pošte!