Novosti

02. 09. 2020.

Potpisan novi Kolektivni ugovor u Ericsson Nikola Tesla Servisima

(hst.hr) Predstavnici Poslodavca i reprezentativnih Sindikata koji djeluju u Ericsson Nikola Tesla Servisi (ENTS) potpisali su novi Kolektivni ugovor za razdoblje do 31.12.2023. godine.

Novim Kolektivnim ugovorom zadržana su sva dosadašnja materijalna prava, međutim ona imaju bitno veću težinu obzirom na trenutnu situaciju na tržištu rada uzrokovanu epidemijom korona virusa.

 

Ovaj Kolektivni ugovor jamac je stabilnosti i sigurnosti za zaposlenike ENTSa, baš kao i jučerašnje produženje ugovora o poslovnoj suradnji između ENTS i Hrvatskog Telekoma kojim je do 31.12.2023. godine dogovoreno pružanje usluga na području izgradnje i održavanja fiksne i mobilne telekomunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže, te terenskog održavanja aktivne pristupne i pasivne mreže. Osiguran je posao i dogovoren okvir materijalnih prava radnika, međutim socijalni dijalog se nastavlja. Sredinom listopada Sporazumom između Poslodavca i Sindikata utvrdit će se masa za povećanje plaća, visina bonusa, regresa i dara u naravi.

 

Predsjednica Uprave Ericssona Nikola Tesla, Gordana Kovačević, prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora je naglasila da je cijeli svoj radni vijek na prvom mjestu imala radnike, njihovu radnu i materijalnu sigurnost, jer bez ljudi nema niti obavljenog posla.

 

Vesna Mamić, predsjednica Hrvatskog sindikata telekomunikacija je iskazala zadovoljstvo korporativnom kulturom kompanije Ericsson i razinom socijalnog dijaloga, te zaključila da je dobro poslovanje kompanije istovremeno socijalna klauzula za radnike. Danas smo svi optimistični, jer je osiguran posao za nešto više od tri godine, dogovorena je razina materijalnih prava radnika i stekli su se uvjeti da se svi zajedno s entuzijazmom posvetimo izgradnji telekomunikacijske infrastrukture. Ponosni smo što je upravo naš rad utkan u digitalni tehnološki razvoj i nove mogućnosti za sve građane Hrvatske.