Novosti

26. 04. 2019.

Preko 300 štandova na 200 lokacija: Potpisi za referendum će se prikupljivati od ponoći

Predstavnici građanske inicijative 67 je previše danas su u 9:30 na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održali kratku konferenciju za medije. Pripreme za prikupljanje potpisa su prošle u najboljem redu, a prve potpise očekuju odmah iza ponoći.

(Mirovina.hr) Članovi organizacijskog odbora građanske inicijative ’67 je previše’ danas su u Zagrebu u 9:30 održali kratku konferenciju za medije.

 

Robert Brozd iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja i Ana Milićević Pezelj iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske otkrili su kako su prošle pripreme za prikupljanje potpisa i kako će izgledati narednih 15 dana.

 

Prve potpise očekuju za manje od 12 sati, nekoliko minuta iza ponoći, a oni će se simbolički prikupljati na štandu koji se nalazi na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

 

Od sutra će već raditi punom parom. Prema njihovoj procjeni, raspolažu s oko 4000 volontera koji će prikupljati potpise na više od 300 štandova i 200 lokacija diljem Hrvatske.

 

“Sutra od 8 sati nadalje otvaramo više od 300 štandova u preko 200 gradova i općina diljem Hrvatske. Želja nam je obuhvatiti što veći broj lokacija kako bi što više građana imalo priliku dati svoj potpis”, rekao je Brozd.

 

Otkrio je kako će štandovi raditi svakodnevno od 8 sati ujutro do 20 sati uvečer ako za to bude bilo potrebe. Nadalje, štandovi će se “seliti” kako bi što više građana imalo priliku podržati referendumsku inicijativu.

 

Informacije o prikupljenim potpisima bit će ažurirane iz dana u dan na stranici 67jeprevise.hr.