Novosti

08. 11. 2012.

Sindikalno obrazovanje na europskoj razini

NHS - U Zagrebu se odvija trodnevni skup povodom prvoga Europskog sindikalnog dana edukacije i Europske konferencije o sindikalnoj edukaciji. Organizator ovoga skupa je Europski sindikalni institut (ETUI), neovisni centar Europske konfederacije sindikata (ETUC) za istraživanja i edukaciju.
Prvi Europski dan sindikalne edukacije održan je jučer, a glavna tema bila je „Obrazovanje za jednakost“, odnosno borba protiv nejednakosti. Stručnjake na području sindikalne edukacije iz zemalja EU prvi je dan pozdravio Ivan Tomac, potpredsjednik SSSH, a uvodna izlaganja održali su Luca Visentini, konfederalni tajnik Europske konfederacije sindikata i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

Danas i sutra sindikalni stručnjaci za obrazovanje na Europskoj konferenciji o sindikalnoj edukaciji“ raspravljati će o obrazovnim aktivnostima Europskog sindikalnog instituta i njihovoj usklađenosti s nacionalnim aktivnostima osposobljavanja, projektima i njihovim utjecajem na sindikalno obrazovanje. U radu skupa sudjeluju i predstavnici sindikata udruženih u NHS i SSSH budući su ove dvije nacionalne središnjice članice Europske konfederacije sindikata. Sudionike je na početku današnje konferencije pozdravila glavna tajnica NHS-a, Marija Hanževački.