Novosti

19. 04. 2006.

ŠTRAJK RADNIKA DALMATINKE NOVE

SINJ, 19. travnja 2006. (Hina) - Radnici sinjske Tvornice konca "Dalmatinka Nova", koje je vlasnik tvrtka La Distribuce iz Trsta, danas su u organizaciji Nezavisnog sindikata stupili u štrajk zbog kašnjenja u isplati plaća.
Predsjednica Nezavisnog sindikata tvornice Iva Radonja kazala je kako su vlasnici "Dalmatinke Nove" izigrali dogovor postignut polovicom ožujka da će se plaće za veljaču isplatiti do 15. travnja.
Sindikat je stoga opravdano pozvao radnike da stupe u štrajk kojemu su osim članova Nezavisnog sindikata pristupili i drugi radnici, dodala je.
Vlasnici tvornice izjavili su pak kako plaće nisu mogle biti isplaćene zbog toga što kupci Dalmatinkinih proizvoda nisu na vrijeme izvršili plaćanje, a što sindikat nije uvažio.

PROSVJED DIJELA RADNIKA DALMATINKE NOVE
HRT, 19. veljače - Od jutros prosvjeduje dio radnika sinjske tvornice konca «Dalmatinka Nova». Razlog su neisplaćene plaće za veljaču dijelu radnika i nepoštovanje sporazuma mirenja s poslodavcem otprije mjesec dana.
U upravi tvornice tvrde da 20 posto radnika od njih ukupno 430 plaće nije dobilo zbog uskrsnih blagdana, te da će svima biti plaćeno za najkasnije dva dana.