Novosti

14. 04. 2006.

Uskrsna čestitka predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata

Poštovani,

i ove godine Uskrs će u Hrvatskoj različito pohoditi njene građane. I dok manjina ne mora promišljati koliko si može priuštiti potrošiti za obilje svog blagdanskog stola ili gdje će ih u Hrvatskoj ili izvan nje Uskrs zateći, velika većina građana ipak će Uskrs obilježiti skromno. Najveći dio zbog toga što za puno više od skromnoga zapravo ni nemaju, ali i zbog samog značaja toga blagdana.
Uskrs je svima pa je ovo prigoda da se i u našem okruženju sjetimo onih koji nemaju, koji su u potrebi. Neki od tih možda su potrebni samo naše blizine, malo našega vremena, našega društva, nas samih, tek toliko da osjete kako nisu sami i kako je bar nekome stalo. Možemo li i želimo li ih prepoznati i pohoditi? Možemo li i njihove stolove učiniti blagdanskima doprinoseći i darom u naravi, ali darivajući ih i sobom samima tako da uistinu i njima bude blagdan? Ima li za našim blagdanskim stolom bar jedno mjesto za njih? Ima li u nama bar jedno mjesto za njih? Za one druge, koji su nagrađeni obiteljskim zajedništvom, ali ne i materijalnim obiljem ili makar dostatnošću, izdvojimo bar nešto, ako već ne i od vlastitoga stola, onda barem od svojega suviška. Dopustimo sebi neka nas takove Uskrs pohodi.
Svima Vama, članovima sindikata udruženih u Nezavisne hrvatske sindikate, i Vašim cijenjenim obiteljima, svim prijateljima NHS-a, ali i svima koji pohode našu web stranicu želim sretan i blagoslovljen Uskrs i obilje zdravlja i radosti.

Krešimir Sever
predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata