Novosti

12. 11. 2021.

Klimatski marš – danas u Zagrebu u 18 sati

NHS - Ususret zadnjem danu COP26 u Glasgowu, 12. studenog 2021. godine, inicijative Extinction Rebellion Zagreb (XR) i Fridays For Future Hrvatska (FFF) organiziraju Klimatski marš za opstanak!

Klimatski marš za opstanak započet će u 18 sati kod HNK u Zagrebu, odakle će se nastaviti na Frankopansku ulicu, Ilicu, Trg bana Josipa Jelačića, Prašku te će završiti na Zrinjevcu gdje će se održati govori!

 

U nastavku prenosimo dio objave organizatora kao i poveznice na kojima se može pronaći više informacija:

 

„Mi, Extinction Rebellion Zagreb i Fridays For Future Hrvatska, vidimo klimatsku krizu kao goruće pitanje i ovim maršem, kao mnogim prethodnim akcijama i aktivnostima, želimo pokazati da mnogo nas brine i želi vidjeti klimatsku pravdu, te hitne i konkretne ozbiljne korake prema njezinom postizanju na globalnoj i lokalnoj razini.

 

Nadamo se da ćemo uspjeti ujediniti ne samo brojne građanske inicijative i ekološke udruge koje su već toliko dale ovome gradu, nego i druge srodne organizacije, jer vidimo da je klimatska kriza isprepletena s mnogim drugim krizama i stoga rješenja možemo tražiti zajedno. Zalažemo se za solidarno, mirno, permakulturno, energetski nerasipno i pravedno te uopće demokratsko društvo, kao i klimatski što stabilniju, sigurniju budućnost za sva živa bića.

 

Jedini način da pokrenemo promjenu je da se uključe svi – učenici, studenti, odgajatelji i profesori, roditelji, umirovljenici, liječnici, sindikati, radnici i svi ostali kojima je stalo do vlastite budućnosti i one svoje djece, jer globalno zatopljenje ne čeka.“

 

 

Link na događaj: https://www.facebook.com/events/1479418609096928?ref=newsfeed

 

Link na FFF Facebook: https://www.facebook.com/Fridays-For-Future-Croatia-848337282174910/

 

Link na FFF Instagram: https://www.instagram.com/fff_croatia/?hl=hr

 

Link na XR Facebook: https://www.facebook.com/xr.zagreb/

 

Link na XR Instagram: https://www.instagram.com/xr.zagreb/?hl=hr