Novosti

13. 06. 2024.

Održan 8. Sabor Hrvatskog sindikata telekomunikacija

Foto: HST

Izvor: HST

ZAGREB - 10. lipnja 2024. održan je 8. Sabor Hrvatskog sindikata telekomunikacija u prostorima hotela International.

Sabor je okupio više od 100 sindikalnih povjerenika i članova, predstavnika drugih sindikata i predstavnika Poslodavaca. Zastupnici Hrvatskog sindikata telekomunikacija su za predsjednicu na četverogodišnji mandat izabrali Vesnu Mamić.

Saboru su se odazvali i Krešimir Sever, bivši predsjednik NHS-a te Darije Hanzalek, novi predsjednik NHS-a, te Ivan Majdak, predsjednik Republičkog sindikata radnika.

 

Prikazan je video o radu HST-a između dva Sabora. Tijekom održavanja Sabora izabran novi saziv Statutarnog i Nadzornog povjerenstva. Najzaslužnijim članovima i povjerenicima koji su učlanili više od 100 novih članova HST-a dodijeljene su prigodne plakete i nagrade.

 

Foto: HSTFoto: HST

 

U svom govoru predsjednica HST-a Vesna Mamić istaknula je kako HST kontinuirano raste te kako se u izazovnom razdoblju u protekle četiri godine sindikat pozicionirao kao jedini reprezentativni sindikat na razini HUP-ICT-a, koji okuplja više od polovine radnika zaposlenih u sektoru telekomunikacija u Republici Hrvatskoj. Pojasnila je kako je i dalje neprihvatljivo da zaposlenici u telekomunikacijskom kompanijama rade kompleksne i složene poslove, za koje trebaju posebne vještine, a plaća im iznosi 900 eura bruto.

 

“HST je trenutno u pregovorima za kolektivni ugovor za A1, Telemach te u pregovorima za Sporazum o plaćama u HT Servisima, dok smo u HT-u, gdje imamo kolektivni ugovor, najavili otvaranje novih pregovora o povećanju plaća. Sljedeće godine obilježavamo 35 godina sindikalnog djelovanja i zalaganja za veće plaće i bolje uvjete rada”, zaključila je Mamić.

 

Foto: HSTFoto: HST