Novosti

30. 11. 2023.

Razgovori u NHS-u

Mentalno zdravlje na radnom mjestu: od stigmatizacije do razumijevanja

NHS - Kako bi članovima sindikata udruženim u Nezavisne hrvatske sindikate prenijeli informacije i čuli njihova razmišljanja o različitim temama Nezavisni hrvatski sindikati pokrenuli su seriju razgovora pod nazivom Razgovori u NHS-u.

 

Nakon uspješnih prvih Razgovora u NHS-u danas su održani Razgovori u NHS-u br. 2. Temeljem razgovora s predsjednicima i povjerenicima sindikata udruženih u NHS i dostupnih informacija iz drugih izvora, za temu drugih Razgovora izabrali smo problematiku mentalnog zdravlja na radnom mjestu.

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Služba za medicinu rada (HZJZ) pokrenuo je Savjetovalište za promicanje mentalnog zdravlja te je vrlo aktivan u organizaciji seminara i radionica vezanih uz psihosocijalne rizike. Stoga je NHS u suradnji s HZJZ-om organizirao prezentaciju na temu „Mentalno zdravlje na radnom mjestu: od stigmatizacije do razumijevanja“.

 

Prezentaciju o mentalnom zdravlju na radnom mjestu i predstavljanje Savjetovališta održala je Helena Koren, mag. psihologije, voditeljica Odsjeka za upravljanje psihosocijalnim rizicima, Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

Nakon prezentacije uslijedila je rasprava u kojoj su sudionici postavljali pitanja, komentirali i davali prijedloge te su najavljene daljnje aktivnosti NHS-a u području mentalnog zdravlja na radnom mjestu.

 

Vidimo se na sljedećim Razgovorima u NHS-u.